DCMCJPEG creates an empty basic offset table

All other questions regarding DCMTK

Moderator: Moderator Team

Post Reply
Message
Author
bwiklak
Posts: 11
Joined: Fri, 2009-03-13, 13:43

DCMCJPEG creates an empty basic offset table

#1 Post by bwiklak » Mon, 2010-02-15, 11:28

Hi,
I use DCMCJPEG v2.0.0
options +fs 1 +ot

It creates an empty basic offset table for multiframe image. DCMCRLE works ok in this case.[/u]

Jörg Riesmeier
ICSMED DICOM Services
ICSMED DICOM Services
Posts: 2217
Joined: Fri, 2004-10-29, 21:38
Location: Oldenburg, Germany

#2 Post by Jörg Riesmeier » Wed, 2010-02-17, 12:00

Do you mean "dcmcjpeg" from DCMTK 3.5.4 (or 3.5.5)? There is no such thing as "DCMCJPEG v2.0.0". Anyway, I can confirm that there seems to be an issue with the offset table. Therefore, I added a note to our internal to-do list.

bwiklak
Posts: 11
Joined: Fri, 2009-03-13, 13:43

#3 Post by bwiklak » Thu, 2010-02-18, 09:36

http://support.dcmtk.org/docs/dcmcjpeg.html

C:\Documents and Settings\Bartek>dcmcjpeg
$dcmtk: dcmcjpeg v2.0.0 2008-06-01 $

dcmcjpeg: Encode DICOM file to JPEG transfer syntax
usage: dcmcjpeg [options] dcmfile-in dcmfile-out

The one from 3.5.4 shows the same message but date is year 2005, version v2.0.0 .

Jörg Riesmeier
ICSMED DICOM Services
ICSMED DICOM Services
Posts: 2217
Joined: Fri, 2004-10-29, 21:38
Location: Oldenburg, Germany

#4 Post by Jörg Riesmeier » Thu, 2010-05-27, 18:03

Thanks again for the report. I think I have fixed this issue which was apparently only related to the "true lossless" mode.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 1 guest