Add a buffer to DicomImg.

All other questions regarding DCMTK

Moderator: Moderator Team

Post Reply
Message
Author
nobnet
Posts: 28
Joined: Mon, 2005-02-28, 20:23
Contact:

Add a buffer to DicomImg.

#1 Post by nobnet » Sat, 2005-07-09, 00:36

I have a buffer with N dicom images and I want to add to DicomImage to change the window(center/width). How can I to do that?.If this isn't possible, say me what to make to set window using a buffer.

Jörg Riesmeier
ICSMED DICOM Services
ICSMED DICOM Services
Posts: 2217
Joined: Fri, 2004-10-29, 21:38
Location: Oldenburg, Germany

#2 Post by Jörg Riesmeier » Sat, 2005-07-09, 20:46

The DicomImage class reads pixel data from a DICOM image, i.e. you need to feed the constructor with the name of a DICOM file or with a DICOM dataset.

Btw, what do you mean by "buffer with DICOM images"?

nobnet
Posts: 28
Joined: Mon, 2005-02-28, 20:23
Contact:

Add a pixel data in a array to DicomImage

#3 Post by nobnet » Sat, 2005-07-09, 22:44

I have a array with N dicom images (pixels) and I want to add to DicomImage to change the window(center/width). How can I to do that?.If this isn't possible, say me what to make to set window using a array.

Jörg Riesmeier
ICSMED DICOM Services
ICSMED DICOM Services
Posts: 2217
Joined: Fri, 2004-10-29, 21:38
Location: Oldenburg, Germany

#4 Post by Jörg Riesmeier » Mon, 2005-07-11, 08:34

An array of pixels is no DICOM image and, currently, DicomImage has no constructor that would allow to read this kind of pixel data. As mentioned in my last posting you need a DICOM file or dataset (incl. header attributes) in order to use the methods provided by the dcmimgle/dcmimage module.

Btw, the VOI transformation is described in part 3 of the DICOM standard.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 1 guest