dcmdump won't run on XP with SP2 ?

All other questions regarding DCMTK

Moderator: Moderator Team

Post Reply
Message
Author
dave
Posts: 67
Joined: Fri, 2004-11-05, 18:20
Location: Houston, Texas, USA

dcmdump won't run on XP with SP2 ?

#1 Post by dave » Mon, 2006-04-10, 21:23

Trying to track down an error when using dcmdump on XP with SP2.

We have been using dcmdump v3.5.3 on Win2K with SP4 with no problem but get the error message: "Program too big to fit in memory" on XP. Both machines have 1G of memory. Could be something on our end but as far as I can tell, there aren't any especially large applications running and memory usage seems to be fairly low. Do we need a newer version of dcmdump to use on XP?

David

Jörg Riesmeier
ICSMED DICOM Services
ICSMED DICOM Services
Posts: 2217
Joined: Fri, 2004-10-29, 21:38
Location: Oldenburg, Germany

#2 Post by Jörg Riesmeier » Tue, 2006-04-11, 09:52

Strange error message. Does it work if you use option --load-short (-M)?

dave
Posts: 67
Joined: Fri, 2004-11-05, 18:20
Location: Houston, Texas, USA

#3 Post by dave » Tue, 2006-04-11, 14:29

Nope. Doesn't work. Same error message.

Anybody using dcmdump on XP with SP2?

David

dave
Posts: 67
Joined: Fri, 2004-11-05, 18:20
Location: Houston, Texas, USA

#4 Post by dave » Tue, 2006-04-11, 16:10

Ok. The debug version works as expected. The release version gives the error as above. FWIW, the "Program too big to fit in memory" error is all over the web. Folks have had it in many situations, all seemingly related to XP and SP2.

My apologies to those if this offends, but damn, I hate Microsoft.

David

Alexander Fedotov
Posts: 53
Joined: Thu, 2005-04-14, 15:07
Location: St. Petersburg, Russia

#5 Post by Alexander Fedotov » Wed, 2006-04-12, 08:05

[quote="dave"]Ok. The debug version works as expected. The release version gives the error as above.
David[/quote]

Switch off optimizations. It must help.

Marco Eichelberg
OFFIS DICOM Team
OFFIS DICOM Team
Posts: 1238
Joined: Tue, 2004-11-02, 17:22
Location: Oldenburg, Germany
Contact:

#6 Post by Marco Eichelberg » Wed, 2006-04-12, 17:52

The debug version works as expected. The release version gives the error as above. FWIW, the "Program too big to fit in memory" error is all over the web. Folks have had it in many situations, all seemingly related to XP and SP2.
I am using the DCMTK 3.5.4 release build on XP SP2 with no problems whatsoever. Must be a problem related to some specific driver, service or other system component that my computer fortunately does not seem to use...

Alexander Fedotov
Posts: 53
Joined: Thu, 2005-04-14, 15:07
Location: St. Petersburg, Russia

MS Visual C++

#7 Post by Alexander Fedotov » Thu, 2006-04-13, 09:58

[quote="Marco Eichelberg"][quote]
I am using the DCMTK 3.5.4 release build on XP SP2 with no problems whatsoever. Must be a problem related to some specific driver, service or other system component that my computer fortunately does not seem to use...[/quote]
The problem may be not in DCMTK at all.
MS Visual C++ optimization sometimes does not wok in a proper way.
I've got a project (not using DCMTK) which release version works only if optimization is swicthed off (/Od/GZ keys).

Seems that MS Visual C++ especially does not "like" STL :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 1 guest