DICOMscope can not load my .dcm files successfully

All other questions regarding DICOMscope

Moderator: Moderator Team

Post Reply
Message
Author
Gittywang
Posts: 5
Joined: Wed, 2012-07-04, 08:53
Location: China

DICOMscope can not load my .dcm files successfully

#1 Post by Gittywang » Mon, 2014-10-13, 03:49

Hello,
When I want to load my own .dcm file, the DICOMscope always reminds me "loading failed."
Then I use dcmpschk to check my .dcm file, but the test is passed.
BTW, I load my .dcm file by MicroDICOM view successfully.
Can anyone tell me the reason?
And how can I upload my .dcm file?

J. Riesmeier
DCMTK Developer
Posts: 2284
Joined: Tue, 2011-05-03, 14:38
Location: Oldenburg, Germany
Contact:

Re: DICOMscope can not load my .dcm files successfully

#2 Post by J. Riesmeier » Tue, 2014-10-14, 15:56

Is you DICOM image compressed or does it use colors?
Which version of DICOMscope are you using?
What is the output of the dcmj2pnm tool?

Gittywang
Posts: 5
Joined: Wed, 2012-07-04, 08:53
Location: China

Re: DICOMscope can not load my .dcm files successfully

#3 Post by Gittywang » Wed, 2014-10-15, 01:23

My DICOM image has not been compressed and it use colors.
My DICOMscope version is 3.6.0
And I can get a .jpg image output by dcmj2pnm successfully.

J. Riesmeier
DCMTK Developer
Posts: 2284
Joined: Tue, 2011-05-03, 14:38
Location: Oldenburg, Germany
Contact:

Re: DICOMscope can not load my .dcm files successfully

#4 Post by J. Riesmeier » Wed, 2014-10-15, 09:05

DICOMscope does not support color images because it has mainly been developed to support the Grayscale Transformation Pipeline and the Grayscale Softcopy Presentation State (GSPS). See documentation, conformance statement, web site etc.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest